Biografie:

Alweer een hele tijd geleden ben ik als 16-jarige begonnen met gitaar spelen. Ik ben begonnen zoals velen. Na bijna 2 jaar zelfstudie ben ik naar de muziekschool gegaan in Hoogezand. Ik ben hier met veel plezier een paar jaar naar toe gegaan en heb er veel geleerd over de verschillende muzieksoorten en hun opbouw en achtergrond. Na een vooropleiding Conservatorium ben ik echter snel tot de conclusie gekomen dat ik mijn draai in de toen nog zeer klassiek ingestelde opleiding, niet kon vinden.

Mijn andere passie is techniek, waar ik tot op heden mijn werkzame leven mee vul. Twee uitstekend te combineren activiteiten.

Ik ben opgegroeid in een erg muzikale omgeving en heb door de jaren heen, van veel vrienden en bekenden, heel veel geleerd. Gaandeweg heb ik geprobeerd diverse stijlen meester te worden en probeer mijzelf daarin nog steeds te ontwikkelen.

De muziek waar ik graag naar luister is heel erg uiteenlopend. De afgelopen jaren ben ik geleidelijk overgestapt naar de meer akoestische muziek.

Door mijn brede muzieksmaak heb ik in verschillende soorten bands gespeeld, in erg uiteenlopende stijlen, Van gospel tot hard-rock en van pop tot Blues-Jazz.  En de laatste jaren vooral akoestische pop, folk en bluegrass.

De gitaar die ik meestal bespeel is een Taylor K14ce L7. Dit is een bijzondere gitaar waar ik erg blij mee ben. Voor zover ik weet, zijn er twee van in Nederland. Het is een limited edition die maar in een hele beperkte oplage is gemaakt. De engelman top en de body van de tropische houtsoort Koa maakt het spelen op deze gitaar nog steeds weer tot een unieke ervaring. Ook speel ik sommige nummers op een Taylor 254ce LTD dit is een 12-snarige gitaar

Als alternatief voor buiten en andere minder gitaar-vriendelijke omstandigheden gebruik ik mijn Taylor 214ce